به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، غلامرضا ارجمندی صبح دوشنبه در آئین تودیع و معارفه مدیرعامل پایگاه منطقه ای انتقال خون استان که با حضور معاون امور هماهنگی استانها و مجلس سازمان انتقال خون ایران در این پایگاه برگزار شد، آمار خونگیری در سال 84 را شش هزار و 800 واحد خونگیری اعلام کرد و اظهار داشت: که به 12 هزار واحد در سال گذشته رسیده است.
وی آمار خونگیری در استان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: افزایش آمار تصادفات، بیماریها، سرطانها و... موجب می شود در راستای افزایش آمار اهداکنندگان خون برنامه ریزی شود.
ارجمندی اضافه کرد: عامل اصلی که جمع اهداکنندگان سالم خون را تهدید می کند، افزایش آمار هجامت، خالکوبی ها، تاتو و معتادین تزریقی است، که این مهم باید برنامه ریزی و اقدام جدی شود.
وی اهداکردن خون را بهترین نوع هجامت دانست و افزود: در این راستا باید آموزشها و اطلاع رسانی از طریق مطبوعات به صورت جدی پیگیری شود.
مدیرعامل جدید پایگاه انتقال خون خراسان جنوبی اطمینان خون دهنده از وضعیت سلامتی خود، کیفیت خون سالم، اموزش و نظرات بر نحوه مصرف خون را از عوامل مورد توجه این پایگاه ذکر کرد.
مدیرعامل سابق پایگاه منطقه ای انتقال خون خراسان جنوبی نیز در این آئین با اشاره به فعالیتهای چهار ساله این پایگاه، اظهار داشت: آمار خونگیری در سال 84 بالغ بر شش هزار و 800 واحد خونگیری بوده که به 12 هزار واحد در سال گذشته رسیده است.
محمدرضا عاملی میزان فرآروده های تولیدی خون را 13 هزار در سال 84 عنوان کرد و بیان داشت: این رقم در سال گذشته به 27 هزار واحد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه آمار اهداکنندگان خون از شاخصهای مطرح شده در این سازمان است، افزود: این آمار 11 نفر در هزار نفر طی سال 84 به 19 نفر در هزار در سال گذشته رسیده است.
عاملی با اشاره به اینکه آمار اهداء کنندگان خون در استان مطلوب بوده و علاوه بر پاسخگویی نیاز استان به استانهای همجوار نیز صادر می شود، تصریح کرد: طی سال گذشته خون اهدا شده در خراسان جنوبی به استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی اسال شده است.
وی اهداکنندگان مستمر خون را از دیگر شاخصهای انتقال خون دانست و افزود: 30 درصد اهداکنندگان خون در سل 84 مستمر بوده اند، که این رقم هم اکنون به 47 درصد رسیده است.
عاملی کیفیت خونهای اهدا شده در سطح استان را مطلوب ارزابی کرد و گفت: شاخص های بیماریهای عفونی، سرطانها، HIV، در این استان کم بوده و این استان در سطح کشور از لحاظ کیفیت خون اهدا شده حائز اهمیت است.
وی آغاز به کار مرکز خونگیری قاین و فردوس را از دیگر فعالیتهای چهار ساله این پایگاه ذکر کرد و اظهار داشت: در حال حاضر این دو مرکز در دست احداث بوده، به طوریکه مرکز فردوس در مرحله اسکلت سازی و مرکز قاین نیز با اعتبارات تخصیص یافته استانی تیرماه سال آینده به بهره برداری می رسد.
عاملی قراردادن 100 درصد بیماران تالاسمی تحت پوشش کیسه های فیلتردار، راه اندازی نرم افزار نگاره پنج، احداث سردخانه برای فرآورده های پلاسما و کرایو و راه اندازی بخش انعقاد پایگاه برای بیماران هموفیلی را از جمله فعالیتهای این پایگاه طی چهارساله برشمرد.
نظر شما